De geschiedenis van Juffrouw Tok

Juffrouw Tok is 'geboren' in 1995. Twee Nederlandse zussen kregen het idee voor Juffrouw Tok Restaurants tijdens hun vakanties in Portugal. Daar is Kip Piri Piri van de houtskoolbarbecue hét nationale gerecht. Iedereen is er dol op. Niet verwonderlijk, want Kip Piri Piri is zo lekker dat je je vingers erbij afkluift. De zussen wilden Kip Piri Piri in Nederland introduceren. Dat was niet eenvoudig. Het recept voor de Piri Piri-marinade is namelijk geheim, zo ontdekten zij tijdens een studiereis langs Portugese kiprestaurants. Daarom probeerden ze om Portugese koks naar Nederland te halen, en dat lukte. Zo openden ze in 1995 hun eerste kiprestaurant: Juffrouw Tok Ede. Met succes.
 

Juffrouw Tok-familie


Juffrouw Tok bleek uitstekend in de smaak te vallen bij de Nederlanders. Het lekkere eten spreekt veel mensen aan, net als de gemoedelijke sfeer en de knusse inrichting. Bij ons voelt iedereen zich op zijn gemak, zowel gezinnen/families als groepen als stellen. Na de vestiging in Ede kwamen er steeds meer restaurants bij. Momenteel hebben wij vijf kiprestaurants: in Ede (sinds 1995), Eindhoven (sinds 1998), Didam (sinds 2002) en Scherpenzeel (sinds 2016). Juffrouw Tok heeft een grote, vaste gastenkring die maandelijks hun gekruide kippetje van de grill komen eten.
 

Portugese piri-piri met Nederlandse kippetjes


De Portugese koks zijn allang weer terug naar hun geboortegrond, maar de heerlijke Kip Piri Piri is hier gebleven. Elk Juffrouw Tok Restaurant gebruikt nog steeds het originele recept, in combinatie met een echte houtskoolgrill. Bovendien gebruiken al onze restaurants verse - niet ingevroren - Nederlandse kippetjes (uit Nijkerkerveen): niet te groot, niet vet. Daardoor worden ze goed gaar op de grill, terwijl ze toch heerlijk sappig en mals blijven. Al deze elementen samen garanderen de unieke smaak van onze Kip Piri Piri. In welk Juffrouw Tok Restaurant je ook gaat eten, onze overheerlijke specialiteit staat op de menukaart.
 

Aantrekkelijke franchiseformule


Naar verwachting zullen we in de toekomst nog meer vestigingen openen. Elk Juffrouw Tok Restaurant wordt geleid door een eigen directie. Die zorgt ervoor dat elke gast het naar zijn zin heeft. Ook heeft zij de vrijheid om eigen (seizoens)gerechten op de kaart te zetten. Bijvoorbeeld asperges, mosselen of wild, of biefstuk op een lavasteen. Zo kan elk restaurant zijn eigen gasten, van jong tot oud, toch ook steeds iets anders voorschotelen.
Ben jij een enthousiaste aanpakker met horecabloed? En zou je zelf een Juffrouw Tok Restaurant willen leiden? Neem dan contact op met ons hoofdkantoor. Als franchisenemer kun je je volop richten op de werkvloer. Vanuit het hoofdkantoor worden namelijk zaken als de administratie, het adverteren, de contacten met de leveranciers, sponsoring, de menukaart en de huisstijl. Wel zo gemakkelijk. Deel deze pagina